Wat doet de koperprijs voor oud metaal handelaren?

Bij metaal handelaren kun je terecht met verschillende oude metalen om te verkopen voor recycling. Dit geldt onder meer voor koper. Er zijn verschillende kopersoorten zoals rood koper, rode koperdraad, messing, gele koper, gemengd koper en ga zo maar door. Heb je ergens nog een oude boiler of een CV-ketel liggen? Ook daarmee kun je doorgaans terecht bij oud metaal handelaren. Wil jij graag iets meer te weten komen over de koperprijs? Dan is het zeker een aanrader om de informatie hieronder even door te nemen.

Welke prijs wordt er voor koper betaald?

Voor koper geldt dat ze een non-ferro metaal is. Dit betekent dat ze toebehoort tot de niet magnetische metaalsoorten. Koper is een vrij zacht materiaal dat niet alleen eenvoudig te buigen, maar ook te bewerken is. Daarnaast is het zo dat koper er uiteraard om bekend staat een prima geleider te zijn voor elektriciteit evenals warmte. Ze wordt in het bijzonder binnen de industriële sector op grote schaal gebruikt. Enkele voorbeelden van zaken waar je koper in terug kan vinden zijn:

  • Muntgeld;
  • Koperdraad;
  • Elektromagneten;
  • Elektrolytisch roodkoper;
  • Bepaalde muziekinstrumenten;
  • Buis- en plaatresten;

Beschik jij over één of meerdere van de bovenstaande zaken? Dan zou het in de praktijk zomaar kunnen dat je geld kan verdienen door het inleveren van het koper bij een oud metaal handelaar.

Waarom zou je koper nu precies moeten inleveren?

De bovenstaande informatie geeft het eigenlijk reeds een beetje aan. Wanneer je de actuele koperprijzen gaat vergelijken zal je meteen kunnen vaststellen dat deze oude metalen toch wel een mooie waarde hebben. Het financiële aspect is voor veel mensen in de praktijk uiteraard de absolute nummer één reden om ervoor te kiezen om hun koperwaren in te leveren. Waarom zou je ze ook gewoon bij je thuis laten liggen als je er ook geld aan kan verdienen? Bij je thuis neemt ze meer dan waarschijnlijk eigenlijk alleen maar (veel) plaats in.

Hoe interessant de koperprijzen ook mogen zijn, er zijn uiteraard ook nog andere redenen om ervoor te kiezen om koper in te leveren. Het recycleren van koper is bijvoorbeeld zeer goed voor het milieu. Dit niet in het minst omdat er hierdoor geen nieuwe bronnen aangeboord dienen te worden. Wil je er absoluut zeker van kunnen zijn dat je kan rekenen op de beste prijs voor jouw koper? Dan is het altijd belangrijk om een beroep te doen op een oud metaal handelaar die gebruik maakt van een geijkte weegschaal. Op deze manier kun je altijd rekenen op een correcte prijs. Is er sprake van een grote(re) hoeveelheid koper die je wenst te verkopen? Dan zou het zomaar kunnen dat de handelaar in kwestie zelf bij je langs zal komen om ze op te halen.

Controleer altijd de actuele koperprijs voordat je gaat verkopen

Het spreekt voor zich dat de koperprijzen een zekere mate aan volatiliteit kennen. Dat betekent dat de waarde van dit metaal niet is vastgesteld. Dit betekent ook dat het altijd de moeite waard kan zijn om even de actuele koperprijs te controleren voordat je tot verkoop over gaat. Door het juiste verkoopmoment uit te kiezen kun je immers sowieso rekenen op een extra rendement.

Comments are closed.