Het gebruik van 3D laserscanning voor bouw en woningen

Voor wie is 3D laserscanning een meerwaarde? Dit kan zijn voor veel bedrijven en industrieën, vanwege de gedetailleerde en nauwkeurige digitale representatie van fysieke objecten en omgevingen die het te bieden heeft. Het is goed om te weten wanneer het vaak wordt toegepast en in welke sector. Zo kunnen bedrijven zelf nagaan of dat het voor hen ook wat kan zijn.  

Bouwsector maakt er gebruik van

Met name in de bouwsector wordt 3D laserscanning veel gebruikt en dat is dan met name om bestaande gebouwen en bouwplaatsen in kaart te brengen. Het voordeel hiervan is dat de bouwprofessionals gedetailleerde en nauwkeurige informatie krijgen voor ontwerpdoeleinden. Het kan zo erg nauwkeurig uit worden gewerkt en dat scheelt veel tijd. Voor renovaties of herontwikkelingen kan 3D laserscanning worden gebruikt om de huidige staat van gebouwen vast te leggen en nauwkeurige as-built documentatie te leveren. Ideaal dus om in te zetten bij constructie van woningen.

Archeologisch onderzoek

Archeologen hebben ook al ervaren wat de voordelen zijn van 3D laserscanning in de praktijk. Bij archeologische opgravingen kan het helpen bij het vastleggen van opgravingslocaties in 3D, waardoor gedetailleerde virtuele modellen ontstaan. Dit is wel de moeite waard en zeer interessant. Maar dan is er nog het cultureel erfgoed wat hier ook bij hoort. Het wordt ook daar toegepast voor het behoud van historische gebouwen, monumenten en kunstwerken. Dit wordt dan met name ingezet om zo de digitale archieven te creëren en restauratiewerkzaamheden te begeleiden.

Entertainment en filmindustrie

Wat veel mensen nog niet weten is dat het ook in deze sector van groot belang kan zijn. In de filmindustrie wordt 3D laserscanning gebruikt voor het maken van digitale replica’s van sets en omgevingen voor speciale effecten.Maar dan heb je ook nog virtuele producties waarbij het nuttig kan zijn. Voor virtual reality (VR) en augmented reality (AR) toepassingen in entertainment kan het namelijk ook een meerwaarde zijn. 

Het is daarom in veel sectoren een meerwaarde, en het is goed dat er meer bekendheid komt, zodat bedrijven ook weten wat zij hier gebruik van kunnen maken. 

Engels leren spreken komt altijd van pas

In onze steeds meer geglobaliseerde wereld is het beheersen van de Engelse taal een onschatbaar bezit. Of je nu een student bent die zich voorbereidt op een internationale carrière, een professional die zakelijke relaties wil uitbreiden, of gewoon een reisliefhebber die de wereld wil verkennen, Engels leren spreken komt altijd van pas. In dit artikel gaan we dieper in op waarom het leren van Engels zo waardevol is en hoe je het proces het beste kunt benaderen.

Voordelen van het leren van Engels

Engels is de lingua franca van de moderne wereld. Het beheersen van deze taal opent de deur naar een schat aan kennis, internationale samenwerking en carrièrekansen.

Verbetering van carrièrekansen

Veel multinationale bedrijven vereisen een goede beheersing van het Engels. Door vloeiend Engels te spreken, vergroot je je kans op het verkrijgen van lucratieve banen en zakelijke kansen.

Betere communicatie tijdens reizen

Als je de wereld wilt verkennen, helpt het spreken van Engels je om gemakkelijk te communiceren, lokale culturen te begrijpen en waardevolle verbindingen met mensen over de hele wereld te maken.

Hoe Engels te leren

Onderdompeling in de taal

Een effectieve manier om Engels te leren is door jezelf onder te dompelen in de taal. Kijk Engelse films, luister naar Engelse muziek en probeer zoveel mogelijk Engels te spreken in je dagelijkse leven.

Formele taalcursussen

Overweeg het volgen van formele taalcursussen bij erkende taalinstituten. Deze cursussen bieden gestructureerde leerprogramma’s en professionele begeleiding om je vaardigheden te verbeteren.

Taaluitwisselingen

Doe mee aan taaluitwisselingsprogramma’s waar je Engels kunt oefenen met moedertaalsprekers. Dit biedt een praktische en informele manier om je spreekvaardigheid te verbeteren.

Tips voor effectief leren

Blijf consistent

Regelmatige oefening is de sleutel tot het beheersen van elke taal. Maak een dagelijkse routine om je Engelse vaardigheden te oefenen, zelfs als het maar voor korte periodes is.

Maak gebruik van technologie

Er zijn talloze apps en online platforms die interactieve lessen en oefeningen aanbieden om je te helpen Engels te leren. Maak optimaal gebruik van deze middelen.

Leer van fouten

Wees niet bang om fouten te maken. Fouten zijn leermomenten. Leer van je vergissingen en blijf oefenen om je vaardigheden te verbeteren.

Conclusie

Het leren van Engels is een investering in jezelf, zowel persoonlijk als professioneel. Het opent deuren naar nieuwe kansen, verbreedt je horizon en verrijkt je leven op vele manieren. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het leren van Engels en ontdek de talloze voordelen die het met zich meebrengt.

Commvault Datamanagement: Eenvoudig, Veilig en Betrouwbaar

Als je op zoek bent naar een manier om je bedrijfsgegevens veilig en betrouwbaar te beheren, dan is Commvault het antwoord. Commvault is een uitstekende oplossing voor datamanagement en het biedt vele voordelen die het leven van elke ondernemer gemakkelijker maken. In deze review zullen we alles bespreken wat je moet weten over Commvault.

Wat is Commvault?

Commvault is een softwarebedrijf dat zich richt op datamanagement. Het biedt een uitgebreid platform voor databeheer en -bescherming, en is ontworpen om het proces van databeheer te vereenvoudigen en te optimaliseren. Commvault is in staat om verschillende soorten gegevens te beheren, zoals back-ups, archieven, analyses en replicatie.

Eenvoudig in gebruik

Een van de belangrijkste voordelen van Commvault data management is de eenvoudige bediening. Het platform is ontworpen om het beheer van gegevens zo gemakkelijk mogelijk te maken, zonder dat je over uitgebreide technische kennis hoeft te beschikken. Met Commvault kun je gemakkelijk gegevens verplaatsen, kopiëren en herstellen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de technische details.

Veiligheid

Een ander belangrijk aspect van Commvault is de veiligheid. Het platform biedt een hoge mate van beveiliging voor je gegevens en zorgt ervoor dat je bedrijfsgegevens altijd veilig zijn. Commvault maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën, waaronder encryptie en toegangsbeheer, om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot je gegevens.

Betrouwbaarheid

Commvault is ook uiterst betrouwbaar. Het platform is ontworpen om altijd beschikbaar te zijn en om ervoor te zorgen dat je gegevens altijd toegankelijk zijn wanneer je ze nodig hebt. Commvault biedt uitstekende uptime, waardoor je erop kunt vertrouwen dat je bedrijfsgegevens altijd beschikbaar zijn.
Commvault kan ook je gegevens herstellen na een storing of ramp. Met Commvault kun je snel en gemakkelijk gegevens herstellen, zodat je bedrijf weer snel aan de slag kan gaan.

Conclusie

Commvault is een uitstekende oplossing voor datamanagement. Het biedt eenvoudig gebruik, hoge beveiliging en betrouwbaarheid. Als je op zoek bent naar een manier om je bedrijfsgegevens veilig en betrouwbaar te beheren, dan is Commvault zeker de moeite waard om te overwegen.
Commvault is niet alleen geschikt voor grote bedrijven, maar ook voor kleine ondernemers. Het platform is schaalbaar en kan worden aangepast aan de behoeften van elk bedrijf. Het is een kosteneffectieve oplossing die je veel tijd en geld kan besparen op het gebied van gegevensbeheer en -bescherming.
Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbare en eenvoudig te gebruiken oplossing voor datamanagement, dan is Commvault de juiste keuze. Het biedt een uitgebreid platform voor het beheren en beschermen van je bedrijfsgegevens, en stelt je in staat om gemakkelijk gegevens te verplaatsen, kopiëren en herstellen zonder dat je over uitgebreide technische kennis hoeft te beschikken.
Commvault is ook een kosteneffectieve oplossing voor bedrijven van elke omvang. Het biedt schaalbare oplossingen die kunnen worden aangepast aan de behoeften van je bedrijf. Door te investeren in Commvault, kun je veel tijd en geld besparen op het gebied van gegevensbeheer en -bescherming, terwijl je erop kunt vertrouwen dat je gegevens veilig en betrouwbaar worden beheerd.
Al met al is Commvault een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor datamanagement. Het biedt een uitgebreid platform voor databeheer en -bescherming, en biedt talloze voordelen die het leven van elke ondernemer gemakkelijker maken. Of je nu een kleine ondernemer bent of een groot bedrijf runt, Commvault is de perfecte oplossing voor het beheren en beschermen van je bedrijfsgegevens.

De voordelen van HubSpot Marketing voor je bedrijf

In de wereld van marketing is het essentieel om op de hoogte te blijven van nieuwe technologieën en trends om de concurrentie voor te blijven en de beste resultaten te behalen. Een van de tools die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, is HubSpot marketing. In dit artikel ga ik dieper in op wat HubSpot marketing precies is, wat de voordelen zijn en hoe het kan bijdragen aan jouw marketingstrategie.

Wat is HubSpot marketing?

HubSpot is een bedrijf dat software ontwikkelt voor inbound marketing, sales, en customer service. Het bedrijf is in 2006 opgericht en heeft als doel om het voor bedrijven makkelijker te maken om klanten te werven, te converteren en te behouden door middel van een alles-in-één softwareoplossing. HubSpot marketing is een van de tools die ze bieden en is gericht op inbound marketing.
Inbound marketing is een marketingmethodiek die zich richt op het aantrekken van potentiële klanten door middel van relevante en nuttige content. Het idee is om potentiële klanten te helpen in hun buyer’s journey (klantreis) en ze te voorzien van de informatie die ze nodig hebben om een aankoopbeslissing te nemen. HubSpot marketing is ontworpen om marketeers te helpen deze inbound marketing strategie uit te voeren.

Wat zijn de voordelen van HubSpot marketing?

HubSpot marketing heeft veel voordelen te bieden. Hier zijn er een aantal:

Alles-in-één oplossing

HubSpot marketing biedt een alles-in-één oplossing voor inbound marketing. Dit betekent dat alle tools die je nodig hebt om je marketingstrategie uit te voeren beschikbaar zijn in één platform.

Geïntegreerde tools

De tools die HubSpot marketing biedt zijn geïntegreerd. Dit betekent dat de data die je verzamelt met de ene tool, gebruikt kan worden in een andere tool. Dit maakt het makkelijk om te werken en te rapporteren.

Analyse en rapportage

Met HubSpot marketing heb je inzicht in de prestaties van je marketingstrategie. Je kunt precies zien hoe je campagnes presteren en waar er ruimte is voor verbetering.

Personalisatie

HubSpot marketing biedt de mogelijkheid om je marketingboodschappen te personaliseren. Dit betekent dat je de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste persoon kunt tonen, wat kan leiden tot betere conversies en hogere klanttevredenheid.

Automatisering

HubSpot marketing biedt de mogelijkheid om processen te automatiseren. Dit kan tijd besparen en zorgen voor een betere efficiëntie.

Hoe kan HubSpot marketing bijdragen aan jouw marketingstrategie?

HubSpot marketing kan op verschillende manieren bijdragen aan jouw marketingstrategie. Hier zijn er een paar:

Meer inzicht in je doelgroep

Met HubSpot marketing kun je meer inzicht krijgen in je doelgroep. Door de data die je verzamelt kun je betere beslissingen maken over je marketingstrategie. HubSpot biedt krachtige tools voor het volgen van leads en het analyseren van gegevens zoals hun locatie, gedrag en interesses. Dit stelt je in staat om gerichte campagnes te maken en de content te leveren waar je doelgroep naar op zoek is. Door deze gepersonaliseerde benadering kun je de betrokkenheid van je publiek verhogen en uiteindelijk meer leads en conversies genereren. HubSpot marketing geeft je ook inzicht in welke kanalen het meest effectief zijn voor het bereiken van je doelgroep, zodat je je marketingbudget optimaal kunt benutten en je ROI kunt maximaliseren.

Optimaliseer je website

Met HubSpot marketing kun je ook je website optimaliseren voor zoekmachines. Zo kun je bijvoorbeeld keywords instellen en pagina’s optimaliseren voor een betere vindbaarheid. Door deze optimalisatie zal je website hoger ranken in de zoekresultaten en meer verkeer genereren.

Personalisatie van content

Een ander voordeel van HubSpot marketing is de mogelijkheid om content te personaliseren op basis van de interesses en gedrag van de bezoekers op je website. Hierdoor kun je de bezoekers beter bedienen en hun ervaring op je website verbeteren. Dit kan leiden tot meer conversies en uiteindelijk meer omzet.

Eenvoudige integratie

HubSpot marketing kan gemakkelijk worden geïntegreerd met andere tools en platforms, zoals Google Analytics, Salesforce en LinkedIn. Dit zorgt ervoor dat je al je marketingactiviteiten kunt beheren vanuit één centrale plek, wat tijd en moeite bespaart.

Uitgebreide rapportage

Met HubSpot marketing kun je de prestaties van je marketingactiviteiten nauwkeurig meten en analyseren. Zo kun je zien welke campagnes succesvol zijn en waar je nog verbetering kunt aanbrengen. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om je marketingstrategie te optimaliseren en meer succes te behalen.
Al met al biedt HubSpot marketing veel voordelen voor bedrijven die hun marketing willen verbeteren. Door meer inzicht te krijgen in je doelgroep, je website te optimaliseren, content te personaliseren, gemakkelijk te integreren met andere tools en uitgebreide rapportage te bieden, kun je effectievere marketingcampagnes creëren en meer omzet genereren.

Wat doet de koperprijs voor oud metaal handelaren?

Bij metaal handelaren kun je terecht met verschillende oude metalen om te verkopen voor recycling. Dit geldt onder meer voor koper. Er zijn verschillende kopersoorten zoals rood koper, rode koperdraad, messing, gele koper, gemengd koper en ga zo maar door. Heb je ergens nog een oude boiler of een CV-ketel liggen? Ook daarmee kun je doorgaans terecht bij oud metaal handelaren. Wil jij graag iets meer te weten komen over de koperprijs? Dan is het zeker een aanrader om de informatie hieronder even door te nemen.

Welke prijs wordt er voor koper betaald?

Voor koper geldt dat ze een non-ferro metaal is. Dit betekent dat ze toebehoort tot de niet magnetische metaalsoorten. Koper is een vrij zacht materiaal dat niet alleen eenvoudig te buigen, maar ook te bewerken is. Daarnaast is het zo dat koper er uiteraard om bekend staat een prima geleider te zijn voor elektriciteit evenals warmte. Ze wordt in het bijzonder binnen de industriële sector op grote schaal gebruikt. Enkele voorbeelden van zaken waar je koper in terug kan vinden zijn:

 • Muntgeld;
 • Koperdraad;
 • Elektromagneten;
 • Elektrolytisch roodkoper;
 • Bepaalde muziekinstrumenten;
 • Buis- en plaatresten;

Beschik jij over één of meerdere van de bovenstaande zaken? Dan zou het in de praktijk zomaar kunnen dat je geld kan verdienen door het inleveren van het koper bij een oud metaal handelaar.

Waarom zou je koper nu precies moeten inleveren?

De bovenstaande informatie geeft het eigenlijk reeds een beetje aan. Wanneer je de actuele koperprijzen gaat vergelijken zal je meteen kunnen vaststellen dat deze oude metalen toch wel een mooie waarde hebben. Het financiële aspect is voor veel mensen in de praktijk uiteraard de absolute nummer één reden om ervoor te kiezen om hun koperwaren in te leveren. Waarom zou je ze ook gewoon bij je thuis laten liggen als je er ook geld aan kan verdienen? Bij je thuis neemt ze meer dan waarschijnlijk eigenlijk alleen maar (veel) plaats in.

Hoe interessant de koperprijzen ook mogen zijn, er zijn uiteraard ook nog andere redenen om ervoor te kiezen om koper in te leveren. Het recycleren van koper is bijvoorbeeld zeer goed voor het milieu. Dit niet in het minst omdat er hierdoor geen nieuwe bronnen aangeboord dienen te worden. Wil je er absoluut zeker van kunnen zijn dat je kan rekenen op de beste prijs voor jouw koper? Dan is het altijd belangrijk om een beroep te doen op een oud metaal handelaar die gebruik maakt van een geijkte weegschaal. Op deze manier kun je altijd rekenen op een correcte prijs. Is er sprake van een grote(re) hoeveelheid koper die je wenst te verkopen? Dan zou het zomaar kunnen dat de handelaar in kwestie zelf bij je langs zal komen om ze op te halen.

Controleer altijd de actuele koperprijs voordat je gaat verkopen

Het spreekt voor zich dat de koperprijzen een zekere mate aan volatiliteit kennen. Dat betekent dat de waarde van dit metaal niet is vastgesteld. Dit betekent ook dat het altijd de moeite waard kan zijn om even de actuele koperprijs te controleren voordat je tot verkoop over gaat. Door het juiste verkoopmoment uit te kiezen kun je immers sowieso rekenen op een extra rendement.

Hoe een zwembadpomp installeren en prepareren

Als je een kapotte zwembadpomp vervangt door hetzelfde model, hoef je zich geen zorgen te maken en is het installeren van de nieuwe pomp net zo eenvoudig als het verwisselen van de oude pomp met de nieuwe. Zwembadgigant laat je zien hoe deze te verwisselen.

Verwijderen van de oude zwembadpomp

 1. Belangrijk! Schakel de hoofdleidingen naar het zwembadsysteem uit om het risico van schokken te voorkomen en laat daarna alle leiding leeglopen.
 2. Als de pomp is aangesloten op het systeem snijd je de leidingen die in en uit de pomp komen door. Zorg ervoor dat je een paar centimeter overlaat om de koppelingen aan te bevestigen voor toekomstig gebruik.
 3. Als de leidingen zijn verwijderd, is het nu tijd om de bedrading te verwijderen. Controleer dubbel of de netspanning is uitgeschakeld.
 4. Verwijder de achterste afdekplaat en je ziet de draden die zijn aangesloten op de pompmotor. Maak de draden voorzichtig los van hun fittingen om ze los te koppelen van de pomp. Zodra dit is gedaan zoek je de fitting van de leiding, dit lijkt op een stalen elleboog die de draden in de motor brengt, en maak je deze los. Trek nu voorzichtig de leiding eruit.

Installeren van de nieuwe zwembadpomp

Nadat je de oude pomp verwijderd hebt, plaats je de nieuwe pomp op zijn plaats.. Lijn eerst alle leidingen en koppelingen uit en pas de hoogte aan. Het eerste wat je moet doen is de bedrading opnieuw bevestigen. De reden hiervoor is dat je de pomp misschien moet verplaatsen om gemakkelijker bij de elektrische onderdelen te kunnen komen.

Bevestig de bedrading van de oude pomp in de schroefdraad poort van de nieuwe pomp en raadpleeg het bedradingsschema (dit is meestal met bouten bevestigd of afgedrukt op het deksel van de pomp) om te zien hoe de draden op de juiste manier moeten worden bevestigd. Als het niet op het pomphuis staat, raadpleeg dan de gebruikershandleiding. Zodra de draden zijn bevestigd en de pomp is gesloten, kan worden overgegaan tot de montage van de leidingen.

Hoe de zwembadpomp voorpompen

Door de zwembadpomp voor te pompen kan deze optimaal functioneren en wordt schade door warmte voorkomen. De waaier en de pompmotor produceren veel warmte en de pomp vertrouwt op het water om de warmte af te voeren en op nieuw water om de temperatuur omlaag te brengen. Veel nieuwere pompen zijn zelfaanzuigend, zodat je over deze stap geen zorgen hoeft te maken, maar als dat niet het geval is, is dit een zeer belangrijke stap.

 1. Als het systeem nog niet uit staat, zet het dan uit
 2. Open de ontlastklep bovenop de filter om de lucht in het systeem te helpen ontluchten zodra het is opgestart
 3. Ontdoe de pomp korf van alle vuil en maak hem schoon
 4. Vul met een tuinslang het compartiment van de pomp korf met water tot het vol is, sluit vervolgens het deksel en draai het met de hand vast.
 5. Zet het systeem aan
 6. Kijk hoe het water door het pompdeksel stroomt, binnen 30-45 seconden moet het water gelijkmatig stromen. Als het water niet gelijkmatig stroomt, zet het systeem dan uit en vul het pomp compartiment opnieuw met water en herhaal de stap.
 7. Zodra het water constant stroomt, moet je aandacht vestigen op de ontluchtingsklep op het patroonfilter of zandfilter. Je moet lucht uit de klep horen komen, dit is de lucht die uit het systeem wordt geduwd.
 8. Zodra er water uit de klep komt, sluit je de klep en laat je hem een paar seconden lopen.
 9. Zet het systeem uit.
 10. Open de klep nogmaals om de laatste restjes ingesloten lucht te ontluchten en sluit hem weer.

Vergeet niet het systeem opnieuw voor te pompen als je de zwembadpomp langere tijd niet hebt gebruikt of als het waterpeil van het zwembad tot onder de skimmerlijn is gezakt, omdat er dan lucht in het systeem kan zijn gekomen. Door de pomp getuned te houden werkt deze koeler, stiller en veel efficiënter, en verleng je de levensduur met jaren.

4 tips om de warmte beter door te komen

We konden de afgelopen dagen van enorm mooi zomers weer genieten. En voorlopig is de zomer nog niet voorbij. De ervaring leert dat het zelfs nog in september in Nederland heel mooi weer kan zijn. Ben jij een ware zonneaanbidster en geniet je volop van al die prachtige dagen? Of verschuil je je liever binnenshuis tot de warmte weer gaat liggen? Waar jij je ook in kunt vinden, het blijft een feit dat warm weer soms knap lastig kan zijn. Zeker wanneer je niet alleen op een luchtbedje in het water kunt dobberen, maar ook gewoon nog dagelijkse verplichtingen hebt. Wij geven je 4 praktische tips om je hoofd voortaan (letterlijk) koel te houden!

 

1.      Doe zo min mogelijk

 

Dit klinkt misschien eenvoudig, maar waarschijnlijk kriebelen je handen om het huis even een flinke schoonmaakbeurt te geven of nog even langs de supermarkt te gaan. Om het zo koel mogelijk te houden is het echter verstandig om je lichaam zo min mogelijk te belasten. Bestel boodschappen bij online supermarkt Butlon, laat het huishouden voor wat het is en pak dit weer op wanneer het koeler wordt en neem zoveel mogelijk je rust. Tijdens warme dagen heeft je lichaam het immers al zwaar genoeg. Deze is continu bezig om jou af te koelen. Geef je lichaam daarom de rust die het verdient en doe er zelf alles aan om hem in dit proces te helpen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een ventilator of airconditioning, zoek het water (eventueel in de achtertuin met een opzetzwembad) op of ga naar het strand waar meestal een fris windje staat.

 

2.      Blijf gevarieerd eten

 

Wat eten we vandaag?” die vraag is op normale dagen al lastig te beantwoorden, maar wanneer het warm is al helemaal. De meeste mensen ervaren dat ze weinig trek hebben als het warm is. Bovendien hebben ze geen zin om uren boven het warme fornuis te staan. Het gevolg? Alle dagen brood of kant-en-klaar salades eten. Hoewel dit gemakkelijk te bereiden is, mis je hierdoor wel een hoop vitamines en mineralen.

 

Daarom is het belangrijk om ondanks de warmte voldoende gevarieerd te blijven eten. En dit is makkelijker dan je denkt. Op handige apps als Pinterest vind je zeer eenvoudige en makkelijk te bereiden recepten met warm weer. Natuurlijk kun je ook kiezen voor eten bestellen bij home delivery food amsterdam. Hartstikke gemakkelijk én lekker!

 

3.      Drink warme dranken

 

Het is natuurlijk heel verleidelijk om voornamelijk veel kouds te drinken. Toch blijkt uit onderzoek dat het verstandiger is om juist hete gerechten zoals soep of warme dranken zoals thee te drinken. Dit klinkt misschien tegenstrijdig. Een uitleg is daarom wel op zijn plaats.

 

Wanneer je heet drinkt of eet zal je lichaam hard moeten werken om je af te laten koelen. Hierdoor ga je ontzettend zweten en zal je merken dat je lichaamstemperatuur zakt. Door het drinken van ijskoude dranken krijgt je lichaam even het idee dat er zelf voor verkoeling wordt gezorgd, waardoor deze juist gas terug neemt en je het nóg heter krijgt. Geen koude dranken meer voor jou dus.

 

4.      Veeg zweet niet weg

 

Natuurlijk begrijpen we dat je zweet vies vindt en dit het liefst van je lichaam afveegt, maar wist je dat het juist heel goed is om dit te laten zitten? Zweet is het afkoelingsmechanisme van je lichaam. Wanneer je dit continu wegveegt, verpest je dit hele systeem. Vind je dit maar een vies idee? Bedenk dan goed dat iedereen op dit soort dagen zweet en het bovendien ook niet hoeft te stinken als je maar het juiste eet en drinkt. Let dus goed op wanneer je vanavond kiest voor eten bezorgen enschede en omgeving en omarm jouw zweetdruppels!

Een extra set autosleutels kan u veel geld besparen

Naarmate de software in uw autosleutel geavanceerder wordt, is het kopen van een reserve autosleutel een goede manier om geld te besparen als uw sleutel kwijtraakt. Nieuwere auto’s starten niet tenzij ze een signaal van de sleutel aflezen, waardoor dieven het moeilijk hebben om je wagen te stelen. Maar die sleutels kunnen ook duur zijn.

Twee nieuwe sleutels

Normaal krijg je bij een nieuwe auto twee sets sleutels. Oudere voertuigen, meestal voor het midden tot eind jaren negentig, werden geleverd met eenvoudige metalen sleutels die je voor een paar euro bij de plaatselijke ijzerhandel kon dupliceren. Daarna begonnen autofabrikanten de sleutels groter te maken en computerchips te installeren. Sleutels hadden een aparte sleutelhanger, dat bungelende plastic apparaat, om deuren of de kofferbak te ontgrendelen.

Maar meer autofabrikanten beginnen de sleutelhanger en de sleutel te combineren en plaatsen de ontgrendelknoppen op het plastic deel van de sleutel. En naarmate de sleutels complexer worden om oplichters voor te blijven, worden ze steeds duurder om te verliezen.

Een derde autosleutel: verstandig

Denk je dat het jou niet kan overkomen? Dealers en slotenmakers zeggen dat mensen vaak één of zelfs twee van hun sleutels verliezen. Het kan op sommige modellen extreem duur zijn om beide te vervangen. Het is dus een goed idee om een ​​derde te krijgen zodra je een nieuwe auto koopt.

Hier zijn drie tips om geld te besparen:

Een extra sleutel

Chipsleutels verschillen per merk, model en jaar, maar veel autofabrikanten (voornamelijk General Motors, Ford Motor Co. en Chrysler Group LLC) hebben een functie waarbij de auto automatisch een extra sleutel programmeert als u er ten minste één of soms twee heeft van de originele sleutels. Het kost ongeveer 25 euro om een ​​extra sleutel te kopen bij een dealer, slotenmaker of soms een plaatselijke ijzerhandel, en ze dupliceren de sleutels door er groeven in te snijden, net zoals vroeger. Maar hier kunt u geld besparen door de sleutel vroeg te krijgen: de sleutels moeten nog steeds worden geprogrammeerd om het signaal af te stemmen op de computer van de auto. Dealers weten hoe ze dit moeten doen. Sommige slotenmakers hebben het ook op veel modellen ontdekt. Maar de programmering kan nog eens een behoorlijk bedrag kosten.

Op auto’s van een later model, bijvoorbeeld, als u elk van uw sleutels inbrengt en de auto een paar seconden in de “aan” -positie zet (u hoeft hem niet te starten), plaats dan de nieuwe sleutel en doe hetzelfde zal de auto de sleutel automatisch programmeren. Als je geen drie sleutels hebt, laat je jezelf voor wat kosten openstaan ​​als je een sleutel verliest. Welke auto’s zelf sleutels programmeren en hoeveel sleutels u moet hebben, verschilt per model en merk. Het is verstandig om contact op te nemen met uw dealer of een slotenmaker voordat u geld uitgeeft.

De goedkopere optie

Als u de neiging heeft om sleutels in uw auto te vergrendelen, koop dan een conventionele metalen sleutel zonder chip en laat een slotenmaker of ijzerhandel deze knippen om bij uw sleutel te passen. Het start de auto niet, maar het opent de deuren en u kunt instappen zonder een slotenmaker of sleepwagen te hoeven bellen.

Bescherm je bolide

Omdat meer autofabrikanten steeds meer in de kop van de sleutel integreren, is het nog belangrijker om er een of twee autosleutels extra bij te laten maken. Wanneer je ‘m kwijtraakt kun je je auto en je portemonnee op deze wijze preventief beschermen.

Auto-sleutel.nl is de specialist op het gebied van extra autosleutels bij laten maken

Recht op een erfenis? Dit moet je weten over de erfbelasting

Wist je dat er veel ruzies in het leven zijn geroepen door het regelen van een erfenis? Dit heeft vaak niet te maken met hebberigheid, maar vooral met emotie en gevoel. Vooral broers en zussen hebben hier onenigheid over omdat het gemoeid gaat met geld en over de plek in de familie. Zo kun je snel het gevoel hebben achtergesteld te worden en dat het dus niet eerlijk wordt verdeeld. Waar over geld wordt gepraat, komt de belasting ook om de hoek kijken. Wie namelijk een erfenis krijgt, moet meestal erfbelasting betalen. Dit is niet bij iedereen evenveel, want hoe meer verwantschap er is hoe minder belasting je moet betalen. Nog meer praktische zaken kun je hieronder lezen!

Over erfbelastingVrijstellingen

In een aantal gevallen wordt de erfenis vrijgesteld van erfbelasting. Dit heeft te maken met tariefgroepen. Zo wordt voor bijvoorbeeld een partner tot een bepaald bedrag kwijtgescholden, maar dit geldt ook voor kinderen en kleinkinderen. Hier zitten bepaalde bedragen aan gekoppeld en dit kun je eenvoudig online terugvinden. Allereerst is het belangrijk om de waarde van de erfenis te bepalen. Dit is de waarde van de bezittingen min alle schulden op het moment van overlijden. Vervolgens heb je ongeveer acht maanden de tijd om de aangifte bij de belastingdienst te doen. Dit kan zowel schriftelijk als digitaal.

Helder overzicht maken

Het regelen van de erfenis is niet niks, neem hier daarom de tijd voor en maak een goed overzicht met de te regelen zaken. Bewaar bijvoorbeeld alle facturen van de kosten die de erfgenamen maken omtrent het overlijden. Een aantal van deze kosten zijn namelijk aftrekbaar van de erfbelasting. Als je als partner alleen overblijft, zit je vaak met torenhoge kosten waar je even geen goed grip op kunt hebben. Hier kun je wel een aantal dingen voor ondernemen, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een tarief voor de rioolbelasting, maar je kunt ook advies vragen aan een belastingadviseur zodat je niet voor onverwachte moeilijkheden komt te staan. Het is immers al vervelend genoeg.

Vraag om advies

Mocht je er niet uitkomen met de erfgenamen, probeer dan professionele hulp in te schakelen om te voorkomen dat er familieband hierdoor in het niets valt. Je kunt voor juridisch advies een advocaat inschakelen die juridische rechtsbijstand kan verlenen aan erfgenamen, maar ook aan executeurs en schuldeisers. Kortom: de hulp die je kunt verwachten bij de verdeling van een erfenis. De Bakker Advocaten & Erfrechtspecialisten wilt graag met kennis en expertise hulp bieden omtrent erfrecht gerelateerde zaken. Dit kan zowel op kantoor als in je eigen omgeving. Wel zo gemakkelijk!

Landen met hoogste gemiddelde salaris: top 10

Er zijn veel geldige redenen waarom u zou moeten overwegen om naar het buitenland te verhuizen en te werken, maar voor velen is de grootste aantrekkingskracht de kans om hun verdienvermogen aanzienlijk te vergroten. Natuurlijk is het verdienen van een hoger loon een goede reden om te overwegen om op eigen houtje te gaan stokken, maar het gaat niet alleen om geld: verhuizing kan ook gunstig zijn voor je loopbaanambities. Om u te helpen bij het kiezen van een potentiële bestemming, hebben we de nieuwste gegevens bekeken en een lijst samengesteld met de landen met de hoogste gemiddelde salarissen. Ook interessant om te zien waar Nederland in dit rijtje staat. Let wel, de onderstaande jaarinkomens zijn berekend in dollars. Dit onderzoek is mogelijk gemaakt in samenwerking met HetSalarisKantoor.nl.

10 – Australië (gemiddelde salaris 49,126)

Veel mensen zijn geïnteresseerd om naar Australië te verhuizen omdat het land een wenselijke levensstijl combineert met een van de meest veerkrachtige en stabiele economieën ter wereld. Het is ook de thuisbasis van enkele van de grootste bedrijven ter wereld, terwijl de belangrijkste industrieën onder meer de mijnbouw, de landbouw en de dienstensector zijn. Ondanks het enorme geografische landschap heeft Australië een relatief kleine bevolking en is het altijd op zoek naar immigratie voor geschoolde werknemers.

9 – België (49,675)

België is meer dan alleen het hart van de Europese politiek; het is ook een van de landen met de hoogste gemiddelde salarissen van het continent, een trend die mogelijk wordt gemaakt door de steeds groter wordende economie van het land. Door zijn gunstige ligging (België grenst aan Frankrijk, Duitsland en Nederland) is het land een belangrijke leider in de EU-handel. Als u ervoor kiest om naar België te verhuizen, vindt u een zeer concurrerende arbeidsmarkt, terwijl, net als in de rest van Europa, de consumentenprijzen over het algemeen hoger zijn dan in het VK.

8 – Oostenrijk (50,349)

Een ander klein Europees land dat zijn reputatie op het gebied van financiële stabiliteit heeft opgebouwd, heeft een hoog geïndustrialiseerde en goed ontwikkelde sociale markteconomie. Hoewel het van oudsher voor de handel afhankelijk was van zijn culturele en geografische buurland Duitsland, heeft het door zijn lidmaatschap van de EU de afgelopen jaren kunnen floreren. Oostenrijkse bedrijven zijn bijzonder actief geweest in het voormalige communistische blok in Oost-Europa, en hoewel veel van haar particuliere en openbare instellingen hebben geleden onder de recente financiële crisis, is het er toch in geslaagd aanzienlijke investeringen uit het buitenland aan te trekken. De belangrijkste industrieën zijn productie, communicatie en toerisme.

7 – Noorwegen (51,212)

De Noorse economie is grotendeels afhankelijk van de natuurlijke hulpbronnen van het land, waaronder de exploratie en productie van aardolie en waterkracht. De staat bezit ook veel bedrijven op strategische gebieden, terwijl gunstige arbeidsomstandigheden hebben geresulteerd in een productief personeelsbestand met een van de hoogste levensstandaarden ter wereld. Hoewel dit wordt ondermijnd door hoge kosten van levensonderhoud, is Noorwegen een opvallend mooie plek om te wonen en wordt het, zoals bij de meeste Scandinavische landen, geleid door een sociaal vooruitstrevende regering.

6 – Denemarken (51,466)

Denen genieten van een van de meest comfortabele levensstandaarden ter wereld en hebben het geluk dat ze ook de thuisbasis zijn van enkele van de beste bedrijven. Hun economie is sterk afhankelijk van buitenlandse handel en wordt ondersteund door hightech landbouw en sommige natuurlijke hulpbronnen; net als Noorwegen beschikt Denemarken ook over uitgebreide overheidsmaatregelen voor welzijn en heeft het een van de meest stabiele valuta’s ter wereld.

5 – Nederland (52,877)

Ondanks dat Nederland een klein land is en een relatief kleine bevolking heeft, is het ze gelukt om van hun economie een van de grootste ter wereld te maken. Het land kent een bovengemiddeld niveau van economische groei en een benijdenswaardig lage werkloosheid, terwijl de Nederlanders hun goedbetaalde banen complimenteren met een beroemde comfortabele levensstijl.

4 – Verenigde Staten (60,558)

Als je je afvraagt waarom je naar de VS zou moeten verhuizen, dan zou je vanuit financieel perspectief heel goed af kunnen komen; de VS is tenslotte een van de grootste economieën ter wereld. De Amerikaanse dollar wordt gebruikt bij de meeste internationale transacties en is ’s werelds belangrijkste reservevaluta. De economie is gebouwd op de overvloed aan natuurlijke hulpbronnen en de goed ontwikkelde infrastructuur van het land, terwijl het ook een wereldleider is in een reeks industrieën, met name in technologie waar veel van ’s werelds krachtigste bedrijven (zoals Facebook, Apple en Google) hebben hun hoofdkantoor. Aangezien de VS zo’n groot land is, kunnen de salarisstarieven drastisch verschillen, afhankelijk van waar u bent gevestigd, maar u kunt verwachten dat u goed wordt vergoed als u in een van de technische hubs van de VS werkt, zoals San Francisco, Austin of New York City .

3 – IJsland (61,787)

Voor een geïsoleerd en milieuonvriendelijk eiland in het midden van de Noord-Atlantische Oceaan heeft IJsland de afgelopen decennia een formidabele economische niche gecreëerd. Door zijn unieke milieu-eigenschappen is het een van de grootste binnenlandse energieproducenten ter wereld (per hoofd van de bevolking), terwijl de traditionele export op de visserijmarkt is achterhaald door de recente diversificatie in de software-, financiële en productiesectoren; met zijn uitgebreide gebruik in grote film- en televisieproducties (zoals Game of Thrones), heeft IJsland ook een grote vlucht genomen in zijn toerismesector. Hoewel de winters extreem streng kunnen zijn (zonlicht kan worden beperkt tot slechts 4 uur per dag), kunnen salarissen – vooral in de stijlvolle hoofdstad Reykjavik – het gebrek aan vitamine D zeker waard zijn.

2 – Zwitserland (62,283)

Zwitserland wordt beschouwd als een bijzonder veilige haven, omdat het een van de meest stabiele economieën ter wereld heeft; het is ook de thuisbasis van vele grote mondiale instellingen, zoals de Wereldhandelsorganisatie (WTO), het Rode Kruis, FIFA, CERN en het World Economic Forum. Verhuizen naar Zwitserland kan een extreem hoog verdienvermogen betekenen, vooral als u in de financiële sector werkt (hoewel er in veel sectoren goedbetaalde functies zijn); wees echter bereid uw inkomsten te verbranden. Zürich is de duurste stad van Europa (met Genève niet ver achter).

1 – Luxemburg (63,062)

Bovenaan de stapel staat echter een van ’s werelds kleinste naties; ondanks hun omvang genieten de Luxemburgers een van de beste economieën – en het op twee na hoogste BBP – ter wereld. Het is niet verwonderlijk dat hun economie sterk afhankelijk is van de banksector (evenals de staal- en industriële sector), en het land heeft ook een reputatie als het groenste land van Europa (het wordt vaak ‘het groene hart van Europa’ genoemd).

Verhuizen naar een land kan een levens- en loopbaanveranderende ervaring zijn, maar als je belangrijkste motivatie geld is, dan zijn deze landen de plek om naartoe te gaan. Houd er rekening mee dat u in veel van deze landen ook met Engels kunt rondkomen, hoewel het leren van de lokale taal uw kansen op werk aanzienlijk kan vergroten.