De meest vieze plekken op het kantoor

Iedereen weet het maar niemand wil het weten. De meest vieze plekken op het kantoor. Je kent het wel, je ziet ergens een vies vlekje zitten, maar je ruimt het toch niet op want dat doet de volgende wel. Vervolgens blijft het vlekje daar ruim een maand zitten. Ook dat theekopje dat je al drie dagen achter elkaar op je bureau laat staan is een blinde vlek geworden. Hieronder een aantal van de meest vieze plekken op het kantoor die wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken.

Toetsenbord

Werk jij veel achter de computer? Dan is het verstandig om regelmatig een reinigingsdoekje over het toetsenbord te halen. Vooral als je ook achter je computer luncht of regelmatig een tussendoortje eet dat flink kan kruimelen is het verstandig om wekelijks het toetsenbord goed uit te schudden en een reinigingsdoekje over de toetsen te halen. Toetsenborden zijn een broedplaats voor bacteriën. Zweet, huidcellen en voedselresten kunnen ervoor zorgen dat de bacteriën zich snel verspreiden in het toetsenbord. Dit komt vervolgens dus allemaal op je handen terecht. Belangrijk dus om je toetsenbord goed schoon te houden.

Jouw favoriete mok

Heb jij een favoriete mok die je het liefst de hele week op je bureau laat staan omdat anders je collega hem afpakt? Het is verstandiger om deze mok regelmatig een sopje door de mok te halen of hem toch in de vaatwasser te zetten met het risico dat hij de volgende dag bij iemand anders op het bureau staat. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mokken besmet kunnen zijn met bacteriën, zelfs als ze met heet water worden afgespoeld. Het is dus altijd aan te raden om jouw favoriete mok toch even schoon te maken.

Het tostiapparaat

Misschien wel het meest ranzige keukenapparaat op het kantoor is het tostiapparaat. Bij veel bedrijven is het schoonmaken van het tostiapparaat onderdeel van het corveerooster, maar in de praktijk wordt het toch wel vaak overgeslagen. Ook het tostiapparaat is een bron van bacteriën. Als je daar netjes elke dag jouw boterham in doet dan neemt dat flink wat bacteriën op. Het is dus zeker aan te raden om toch een keer alle aangekoekte kaasresten uit het apparaat te halen en eens goed te reinigen.

Wat ook kan is dat het kantoor door een schoonmaakdienst wordt schoongemaakt. Dit is natuurlijk de ideale situatie. Als dit dan ook nog eens heel erg goed gebeurt heb je al helemaal de jackpot te pakken.

Comments are closed.