Landen met hoogste gemiddelde salaris: top 10

Er zijn veel geldige redenen waarom u zou moeten overwegen om naar het buitenland te verhuizen en te werken, maar voor velen is de grootste aantrekkingskracht de kans om hun verdienvermogen aanzienlijk te vergroten. Natuurlijk is het verdienen van een hoger loon een goede reden om te overwegen om op eigen houtje te gaan stokken, maar het gaat niet alleen om geld: verhuizing kan ook gunstig zijn voor je loopbaanambities. Om u te helpen bij het kiezen van een potentiële bestemming, hebben we de nieuwste gegevens bekeken en een lijst samengesteld met de landen met de hoogste gemiddelde salarissen. Ook interessant om te zien waar Nederland in dit rijtje staat. Let wel, de onderstaande jaarinkomens zijn berekend in dollars. Dit onderzoek is mogelijk gemaakt in samenwerking met HetSalarisKantoor.nl.

10 – Australië (gemiddelde salaris 49,126)

Veel mensen zijn geïnteresseerd om naar Australië te verhuizen omdat het land een wenselijke levensstijl combineert met een van de meest veerkrachtige en stabiele economieën ter wereld. Het is ook de thuisbasis van enkele van de grootste bedrijven ter wereld, terwijl de belangrijkste industrieën onder meer de mijnbouw, de landbouw en de dienstensector zijn. Ondanks het enorme geografische landschap heeft Australië een relatief kleine bevolking en is het altijd op zoek naar immigratie voor geschoolde werknemers.

9 – België (49,675)

België is meer dan alleen het hart van de Europese politiek; het is ook een van de landen met de hoogste gemiddelde salarissen van het continent, een trend die mogelijk wordt gemaakt door de steeds groter wordende economie van het land. Door zijn gunstige ligging (België grenst aan Frankrijk, Duitsland en Nederland) is het land een belangrijke leider in de EU-handel. Als u ervoor kiest om naar België te verhuizen, vindt u een zeer concurrerende arbeidsmarkt, terwijl, net als in de rest van Europa, de consumentenprijzen over het algemeen hoger zijn dan in het VK.

8 – Oostenrijk (50,349)

Een ander klein Europees land dat zijn reputatie op het gebied van financiële stabiliteit heeft opgebouwd, heeft een hoog geïndustrialiseerde en goed ontwikkelde sociale markteconomie. Hoewel het van oudsher voor de handel afhankelijk was van zijn culturele en geografische buurland Duitsland, heeft het door zijn lidmaatschap van de EU de afgelopen jaren kunnen floreren. Oostenrijkse bedrijven zijn bijzonder actief geweest in het voormalige communistische blok in Oost-Europa, en hoewel veel van haar particuliere en openbare instellingen hebben geleden onder de recente financiële crisis, is het er toch in geslaagd aanzienlijke investeringen uit het buitenland aan te trekken. De belangrijkste industrieën zijn productie, communicatie en toerisme.

7 – Noorwegen (51,212)

De Noorse economie is grotendeels afhankelijk van de natuurlijke hulpbronnen van het land, waaronder de exploratie en productie van aardolie en waterkracht. De staat bezit ook veel bedrijven op strategische gebieden, terwijl gunstige arbeidsomstandigheden hebben geresulteerd in een productief personeelsbestand met een van de hoogste levensstandaarden ter wereld. Hoewel dit wordt ondermijnd door hoge kosten van levensonderhoud, is Noorwegen een opvallend mooie plek om te wonen en wordt het, zoals bij de meeste Scandinavische landen, geleid door een sociaal vooruitstrevende regering.

6 – Denemarken (51,466)

Denen genieten van een van de meest comfortabele levensstandaarden ter wereld en hebben het geluk dat ze ook de thuisbasis zijn van enkele van de beste bedrijven. Hun economie is sterk afhankelijk van buitenlandse handel en wordt ondersteund door hightech landbouw en sommige natuurlijke hulpbronnen; net als Noorwegen beschikt Denemarken ook over uitgebreide overheidsmaatregelen voor welzijn en heeft het een van de meest stabiele valuta’s ter wereld.

5 – Nederland (52,877)

Ondanks dat Nederland een klein land is en een relatief kleine bevolking heeft, is het ze gelukt om van hun economie een van de grootste ter wereld te maken. Het land kent een bovengemiddeld niveau van economische groei en een benijdenswaardig lage werkloosheid, terwijl de Nederlanders hun goedbetaalde banen complimenteren met een beroemde comfortabele levensstijl.

4 – Verenigde Staten (60,558)

Als je je afvraagt waarom je naar de VS zou moeten verhuizen, dan zou je vanuit financieel perspectief heel goed af kunnen komen; de VS is tenslotte een van de grootste economieën ter wereld. De Amerikaanse dollar wordt gebruikt bij de meeste internationale transacties en is ’s werelds belangrijkste reservevaluta. De economie is gebouwd op de overvloed aan natuurlijke hulpbronnen en de goed ontwikkelde infrastructuur van het land, terwijl het ook een wereldleider is in een reeks industrieën, met name in technologie waar veel van ’s werelds krachtigste bedrijven (zoals Facebook, Apple en Google) hebben hun hoofdkantoor. Aangezien de VS zo’n groot land is, kunnen de salarisstarieven drastisch verschillen, afhankelijk van waar u bent gevestigd, maar u kunt verwachten dat u goed wordt vergoed als u in een van de technische hubs van de VS werkt, zoals San Francisco, Austin of New York City .

3 – IJsland (61,787)

Voor een geïsoleerd en milieuonvriendelijk eiland in het midden van de Noord-Atlantische Oceaan heeft IJsland de afgelopen decennia een formidabele economische niche gecreëerd. Door zijn unieke milieu-eigenschappen is het een van de grootste binnenlandse energieproducenten ter wereld (per hoofd van de bevolking), terwijl de traditionele export op de visserijmarkt is achterhaald door de recente diversificatie in de software-, financiële en productiesectoren; met zijn uitgebreide gebruik in grote film- en televisieproducties (zoals Game of Thrones), heeft IJsland ook een grote vlucht genomen in zijn toerismesector. Hoewel de winters extreem streng kunnen zijn (zonlicht kan worden beperkt tot slechts 4 uur per dag), kunnen salarissen – vooral in de stijlvolle hoofdstad Reykjavik – het gebrek aan vitamine D zeker waard zijn.

2 – Zwitserland (62,283)

Zwitserland wordt beschouwd als een bijzonder veilige haven, omdat het een van de meest stabiele economieën ter wereld heeft; het is ook de thuisbasis van vele grote mondiale instellingen, zoals de Wereldhandelsorganisatie (WTO), het Rode Kruis, FIFA, CERN en het World Economic Forum. Verhuizen naar Zwitserland kan een extreem hoog verdienvermogen betekenen, vooral als u in de financiële sector werkt (hoewel er in veel sectoren goedbetaalde functies zijn); wees echter bereid uw inkomsten te verbranden. Zürich is de duurste stad van Europa (met Genève niet ver achter).

1 – Luxemburg (63,062)

Bovenaan de stapel staat echter een van ’s werelds kleinste naties; ondanks hun omvang genieten de Luxemburgers een van de beste economieën – en het op twee na hoogste BBP – ter wereld. Het is niet verwonderlijk dat hun economie sterk afhankelijk is van de banksector (evenals de staal- en industriële sector), en het land heeft ook een reputatie als het groenste land van Europa (het wordt vaak ‘het groene hart van Europa’ genoemd).

Verhuizen naar een land kan een levens- en loopbaanveranderende ervaring zijn, maar als je belangrijkste motivatie geld is, dan zijn deze landen de plek om naartoe te gaan. Houd er rekening mee dat u in veel van deze landen ook met Engels kunt rondkomen, hoewel het leren van de lokale taal uw kansen op werk aanzienlijk kan vergroten.

 

Comments are closed.