Een extra set autosleutels kan u veel geld besparen

Naarmate de software in uw autosleutel geavanceerder wordt, is het kopen van een reserve autosleutel een goede manier om geld te besparen als uw sleutel kwijtraakt. Nieuwere auto’s starten niet tenzij ze een signaal van de sleutel aflezen, waardoor dieven het moeilijk hebben om je wagen te stelen. Maar die sleutels kunnen ook duur zijn.

Twee nieuwe sleutels

Normaal krijg je bij een nieuwe auto twee sets sleutels. Oudere voertuigen, meestal voor het midden tot eind jaren negentig, werden geleverd met eenvoudige metalen sleutels die je voor een paar euro bij de plaatselijke ijzerhandel kon dupliceren. Daarna begonnen autofabrikanten de sleutels groter te maken en computerchips te installeren. Sleutels hadden een aparte sleutelhanger, dat bungelende plastic apparaat, om deuren of de kofferbak te ontgrendelen.

Maar meer autofabrikanten beginnen de sleutelhanger en de sleutel te combineren en plaatsen de ontgrendelknoppen op het plastic deel van de sleutel. En naarmate de sleutels complexer worden om oplichters voor te blijven, worden ze steeds duurder om te verliezen.

Een derde autosleutel: verstandig

Denk je dat het jou niet kan overkomen? Dealers en slotenmakers zeggen dat mensen vaak één of zelfs twee van hun sleutels verliezen. Het kan op sommige modellen extreem duur zijn om beide te vervangen. Het is dus een goed idee om een ​​derde te krijgen zodra je een nieuwe auto koopt.

Hier zijn drie tips om geld te besparen:

Een extra sleutel

Chipsleutels verschillen per merk, model en jaar, maar veel autofabrikanten (voornamelijk General Motors, Ford Motor Co. en Chrysler Group LLC) hebben een functie waarbij de auto automatisch een extra sleutel programmeert als u er ten minste één of soms twee heeft van de originele sleutels. Het kost ongeveer 25 euro om een ​​extra sleutel te kopen bij een dealer, slotenmaker of soms een plaatselijke ijzerhandel, en ze dupliceren de sleutels door er groeven in te snijden, net zoals vroeger. Maar hier kunt u geld besparen door de sleutel vroeg te krijgen: de sleutels moeten nog steeds worden geprogrammeerd om het signaal af te stemmen op de computer van de auto. Dealers weten hoe ze dit moeten doen. Sommige slotenmakers hebben het ook op veel modellen ontdekt. Maar de programmering kan nog eens een behoorlijk bedrag kosten.

Op auto’s van een later model, bijvoorbeeld, als u elk van uw sleutels inbrengt en de auto een paar seconden in de “aan” -positie zet (u hoeft hem niet te starten), plaats dan de nieuwe sleutel en doe hetzelfde zal de auto de sleutel automatisch programmeren. Als je geen drie sleutels hebt, laat je jezelf voor wat kosten openstaan ​​als je een sleutel verliest. Welke auto’s zelf sleutels programmeren en hoeveel sleutels u moet hebben, verschilt per model en merk. Het is verstandig om contact op te nemen met uw dealer of een slotenmaker voordat u geld uitgeeft.

De goedkopere optie

Als u de neiging heeft om sleutels in uw auto te vergrendelen, koop dan een conventionele metalen sleutel zonder chip en laat een slotenmaker of ijzerhandel deze knippen om bij uw sleutel te passen. Het start de auto niet, maar het opent de deuren en u kunt instappen zonder een slotenmaker of sleepwagen te hoeven bellen.

Bescherm je bolide

Omdat meer autofabrikanten steeds meer in de kop van de sleutel integreren, is het nog belangrijker om er een of twee autosleutels extra bij te laten maken. Wanneer je ‘m kwijtraakt kun je je auto en je portemonnee op deze wijze preventief beschermen.

Auto-sleutel.nl is de specialist op het gebied van extra autosleutels bij laten maken

Comments are closed.