4 tips om gezonder te eten

Nieuwjaar is net achter de rug en de maatschappij is volop bezig met het volhouden van de goede voornemens. Eén van de meest genoemde voornemens is toch nog vaak gezonder eten, maar wat houdt dit precies is en hoe kun je dit het beste volhouden? Hier een aantal handvatten om dit jaar het goede voornemen wel vol te houden.

Soep maken

Heerlijk als voorafje; een lekkere groentesoep. Dit hoeft niet per se het standaard groentesoepje te betekenen. Je kunt er ook iets speciaals van maken, door eens iets anders te proberen dan de standaard soepgroenten uit de supermarkt te halen. Er zijn tegenwoordig legio aan voorbeelden met recepten hoe je een lekkere soep kunt maken van jouw favoriete groenten. Zo kun je bijvoorbeeld een pompoensoep of een courgettesoep proberen. Dat is toch net even iets anders en heel gemakkelijk om te maken. Wellicht vind je een nieuwe favoriete soep die je gaat helpen om het gezonder eten vol te houden.

Salade maken

Groente hoeft niet altijd gekookt te worden en naast de aardappelen met een stuk vlees of vis geserveerd te worden. Je kunt ook een heerlijke maaltijdsalade maken met veel verschillende groenten. Hierbij kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Probeer eens een zoete aardappel met wat champignons in een salade te verwerken. Dit geeft de salade wat body en een heel andere smaak dan dat je van een salade gewend bent.

Vervang snacks met groenten

Het snacken is toch vaak de boosdoener van menig mens die gezonder wilt eten. Snacken wordt tussendoor gedaan en veel mensen weten geen gezonder alternatief dan de standaard snacks, die vaak ongezond zijn. Ook hier is de tip om eens iets anders te proberen dan dat je gewend bent. Voorbeelden van alternatieven snacks zijn paprika in stroken gesneden met een gezonde dip ernaast, zoals hummus of iets dergelijks. Tevens kun je worteltjes, komkommertjes etc snoepen tussendoor.

Groente op brood

Eet je vaak brood op werk? Dan is een gezonder beleg een uitgelezen kans om gezonder te eten. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld je boterham met kaas aan te vullen met tomaat en komkommer. Zo krijg je toch de groenten binnen die je normaal niet zou eten. Ook hier kun je van alles uitproberen tot je iets hebt gevonden dat voor jou werkt.

Kortom, zoek wat voor jou werkt en houd dit vol. Uiteindelijk ga je er je gewoonte van maken waardoor je het niet snel meer zult afleren. Groenten zijn natuurlijk ook gewoon ontzettend lekker. Je kunt het jezelf ook heel erg gemakkelijk te maken door een groente of fruitpakket te bestellen.

Comments are closed.