4 tips om de warmte beter door te komen

We konden de afgelopen dagen van enorm mooi zomers weer genieten. En voorlopig is de zomer nog niet voorbij. De ervaring leert dat het zelfs nog in september in Nederland heel mooi weer kan zijn. Ben jij een ware zonneaanbidster en geniet je volop van al die prachtige dagen? Of verschuil je je liever binnenshuis tot de warmte weer gaat liggen? Waar jij je ook in kunt vinden, het blijft een feit dat warm weer soms knap lastig kan zijn. Zeker wanneer je niet alleen op een luchtbedje in het water kunt dobberen, maar ook gewoon nog dagelijkse verplichtingen hebt. Wij geven je 4 praktische tips om je hoofd voortaan (letterlijk) koel te houden!

 

1.      Doe zo min mogelijk

 

Dit klinkt misschien eenvoudig, maar waarschijnlijk kriebelen je handen om het huis even een flinke schoonmaakbeurt te geven of nog even langs de supermarkt te gaan. Om het zo koel mogelijk te houden is het echter verstandig om je lichaam zo min mogelijk te belasten. Bestel boodschappen bij online supermarkt Butlon, laat het huishouden voor wat het is en pak dit weer op wanneer het koeler wordt en neem zoveel mogelijk je rust. Tijdens warme dagen heeft je lichaam het immers al zwaar genoeg. Deze is continu bezig om jou af te koelen. Geef je lichaam daarom de rust die het verdient en doe er zelf alles aan om hem in dit proces te helpen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een ventilator of airconditioning, zoek het water (eventueel in de achtertuin met een opzetzwembad) op of ga naar het strand waar meestal een fris windje staat.

 

2.      Blijf gevarieerd eten

 

Wat eten we vandaag?” die vraag is op normale dagen al lastig te beantwoorden, maar wanneer het warm is al helemaal. De meeste mensen ervaren dat ze weinig trek hebben als het warm is. Bovendien hebben ze geen zin om uren boven het warme fornuis te staan. Het gevolg? Alle dagen brood of kant-en-klaar salades eten. Hoewel dit gemakkelijk te bereiden is, mis je hierdoor wel een hoop vitamines en mineralen.

 

Daarom is het belangrijk om ondanks de warmte voldoende gevarieerd te blijven eten. En dit is makkelijker dan je denkt. Op handige apps als Pinterest vind je zeer eenvoudige en makkelijk te bereiden recepten met warm weer. Natuurlijk kun je ook kiezen voor eten bestellen bij home delivery food amsterdam. Hartstikke gemakkelijk én lekker!

 

3.      Drink warme dranken

 

Het is natuurlijk heel verleidelijk om voornamelijk veel kouds te drinken. Toch blijkt uit onderzoek dat het verstandiger is om juist hete gerechten zoals soep of warme dranken zoals thee te drinken. Dit klinkt misschien tegenstrijdig. Een uitleg is daarom wel op zijn plaats.

 

Wanneer je heet drinkt of eet zal je lichaam hard moeten werken om je af te laten koelen. Hierdoor ga je ontzettend zweten en zal je merken dat je lichaamstemperatuur zakt. Door het drinken van ijskoude dranken krijgt je lichaam even het idee dat er zelf voor verkoeling wordt gezorgd, waardoor deze juist gas terug neemt en je het nóg heter krijgt. Geen koude dranken meer voor jou dus.

 

4.      Veeg zweet niet weg

 

Natuurlijk begrijpen we dat je zweet vies vindt en dit het liefst van je lichaam afveegt, maar wist je dat het juist heel goed is om dit te laten zitten? Zweet is het afkoelingsmechanisme van je lichaam. Wanneer je dit continu wegveegt, verpest je dit hele systeem. Vind je dit maar een vies idee? Bedenk dan goed dat iedereen op dit soort dagen zweet en het bovendien ook niet hoeft te stinken als je maar het juiste eet en drinkt. Let dus goed op wanneer je vanavond kiest voor eten bezorgen enschede en omgeving en omarm jouw zweetdruppels!

Comments are closed.